Kotien lämmitysratkaisut

EAL-Palveluilta saat kustannustehokkaat ja laadukkaat lämmitysratkaisut niin uudisrakennuksiin kuin saneerauskohteisiinkin.

Ilmalämpöpumput

Ilmalämpöpumppu ottaa lämmitysenergiaa ulkoilmasta ja puhaltaa sen sisäilmaan. Ilmalämpöpumppua voi käyttää täydentävänä lämmitysratkaisuna niin sähkö-, öljy-, kuin kaukolämpötaloissakin. Ilmalämpöpumppujen valtavan suosion syy on niiden matala hankintahinta ja nopea investoinnin takaisinmaksuaika. Ilmalämpöpumppu toimii kesällä myös sisäilmaa viilentävänä ilmastointilaitteena.
Lue lisää kotien ilmalämpöpumpuista.

Ilma-vesilämpöpumpu

Ilma-vesilämpöpumppu ottaa lämmitysenergiaa ulkoilmasta ja siirtää sitä vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Toimintaperiaate on sama kuin maalämpöpumpussa, mutta lämpöenergia otetaan maan sijasta ulkoilmasta ilmalämpöpumpun tapaan. Tällä tavalla säästetään merkittävästi investointikustannuksissa ja lämpöpumppu voidaan asentaa kiinteistöihin joissa ei ole mahdollisuutta lämpökaivon poraamiseen tai lämmönkeruupiirin asentamiseen pihalle. Ilma-vesilämpöpumput ovat erittäin suosittuja saneerauskohteissa, joissa ne voidaan asentaa myös olemassa olevan lämmitysratkaisun rinnalle.
Lue lisää kotien ilma-vesilämpöpumpuista.

Maalämpöpumput

Maalämpöpumpulla hyödynnetään maaperän ympäri vuoden tasaisena pysyvää lämpöenergiaa ja siirretään sitä vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Investointikustannuksiltaan maalämpöjärjestelmä on tyypillisesti kallein, mutta käyttökustannuksiltaan se on edullisin järjestelmä.
Lue lisää maalämpöpumpuista.