Kiinteistöjen lämmitysratkaisut

Tarjoamme monipuolisia lämpöpumppuratkaisuja suurten kiinteistöjen kuten rivitalojen, kerrostalojen, toimistorakennusten, teollisuushallien ja varastohallien lämmittämiseen. Suurien tilojen osalta järkevimmän lämmitysratkaisun valitseminen säästää myös suuren määrän rahaa.

Lämpöpumppuratkaisumme soveltuvat niin uudiskohteisiin kuin energiasaneerauksiinkin. Saneerauskohteissa lämpöpumppu voidaan asentaa myös vanhan lämmitysjärjestelmän rinnalle, ja käyttää vanhaa ratkaisua täydentävänä lämmitysmuotona huippupakkasilla.

Perinteisesti taajamien suuret kiinteistöt on lämmitetty kaukolämmöllä, mutta kaukolämmön hinnan nousu ja lämpöpumpputekniikan kehitys on muuttanut tilannetta. Viime vuosina kaukolämmön hinta on noussut merkittävästi sähkön hintaa nopeammin ja uusilla lämpöpumpuilla saadaan yhdestä kilowattitunnista aikaisempaa suurempi määrä lämpöenergiaa.

Puupohjaisiin lämmitysratkaisuihin verrattuna lämpöpumput erottuvat käytön helppoudella ja toimintavarmuudella. Öljylämmityksen kilpailukyky on puolestaan kadonnut pysyvästi korkeaksi jääneen öljyn hinnan takia.

Ilma-vesilämpöpumput

Ilma-vesilämpöpumppu ottaa lämmitysenergiaa ulkoilmasta ja siirtää sitä vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Toimintaperiaate on sama kuin maalämpöpumpussa, mutta lämpöenergia otetaan maan sijasta ulkoilmasta ilmalämpöpumpun tapaan. Tällä tavalla säästetään merkittävästi investointikustannuksissa ja lämpöpumppu voidaan asentaa kiinteistöihin joissa ei ole mahdollisuutta lämpökaivon poraamiseen tai lämmönkeruupiirin asentamiseen pihalle.
Lue ilma-vesilämpöpumpuista

Ilmalämpöpumput

Ilmalämpöpumppu ottaa lämmitysenergiaa ulkoilmasta ja puhaltaa sen sisäilmaan. Kotitalouksissa yleistä tekniikkaa voidaan hyödyntää myös suurten kiinteistöjen lämmityksessä ja samalla järjestelmällä saadaan aikaan myös viilennysratkaisu.
Lue asennusesimerkki korjaamohallin ilmalämpöpumppuratkaisusta.

Lue lisää ilmalämpöpumpuista.

Maalämpöpumput

Maalämpöpumpulla hyödynnetään maaperän ympäri vuoden tasaisena pysyvää lämpöenergiaa ja siirretään sitä vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Investointikustannuksiltaan maalämpöjärjestelmä on tyypillisesti kallein, mutta käyttökustannuksiltaan se on edullisin järjestelmä.
Lue lisää maalämpöpumpuista.
Ota yhteyttä ja käytä asiantuntemustamme teidän kiinteistöllenne parhaiten soveltuvan ratkaisun löytämiseen.

Maahantuojan kotisivulta löydätte erilaisia esimerkkiratkaisuja kiinteistöjen lämmityksestä lämpöpumpulla.