Ilmastointilaitteet

Ilmastointilaitteen (jäähdytyslaitteen) avulla saat viilennystä kesähelteisiin. Ilmastointilaitteita on kahta perusmallia: siirrettäviä ja kiinteästi asennettavia.

Siirrettävät ilmastointilaitteet:

Siirrettävien mallien edut ovat edullinen hankintahinta ja siirrettävyys huoneesta toiseen. Siirrettävyydessäkin on kuitenkin rajoitteensa, sillä laitteesta on vedettävä putki, esim. tuuletusikkunan kautta ulos. Siirrettävien mallien haittapuolena on niiden tuottama melu ja melko rajalliset viilennystehot.

Kiinteästi asennettavat ilmastointilaitteet:

Kiinteästi asennettavat ilmastointilaitteet muodostuvat ilmalämpöpumpun tapaan erillisestä sisä- ja ulkoyksiköstä. Enemmän melua aiheuttava kompressori sijaitsee ulkoyksikössä, ja tällöin sisäyksikön melu jää pieneksi. Kiinteästi asennettavien laitteiden etuja ovat myös siirrettäviä malleja suurempi viilennysteho. Sisäyksikkö asennetaan seinälle lähelle kattoa, jolloin se ei myöskään haittaa kodin estettiikkaa yhtä paljon kuin siirrettävät, lattialla sijaitsevat mallit.

Jos ulkoyksikön asentaminen ulos ei ole mahdollista, niin vaihtoehtoisesti voidaan käyttää myös veilauhdutteista sisälle asennettavaa kompressoriyksikköä.

Toimitamme myös suurten tilojen, kuten toimistojen ja kauppojen ilmastointijärjestelmiä. Katso esimerkkiasennukset:

Liiketila tehokkasti viileäksi
Ammattikeittiön ilmanjäähdytin

Huom!

Myös ilmalämpöpumput toimivat viilentävinä ilmastointilaitteina. Jos kuitenkin lämmitysasiasi ovat kunnossa säästät ostamalla pelkän ilmastointilaitteen.

Esimerkkejä eri tyyppisistä ilmastointilaiteratkaisuista:

Mitsubishi Electric PLA kattoon asennettava ilmastointilaite

 

Katso lisää eri mallivaihtoehtoja maahantuojamme Scanofficen sivuilta.